Om oss

Ola Johannesson

2017 fyllde jag 61 år och valde då att pensionera mig efter en lång karriär inom bank- och finans. Detta gav mig möjlighet att ägna min tid åt egen verksamhet inom ett område som jag älskar; den ideella sektorn. Jag jobbar delvis rent ideellt men tar också arvoderade uppdrag, och diverse konsultuppdrag som känns angelägna.

Jag bor numera på Södra Röbäck, som ligger på Bokenäset väster om Uddevalla, tillsammans med min hustru Mia och vår lilla strävhåriga tax Emma.

På fritiden bygger jag på huset och njuter av närheten till havet och naturen. På hösten blir det hummerfiske och en del jakt.

Mia Johannesson

Jag älskar naturen och jag älskar matematik!

När jag inte arbetar som lärare i matematik så har jag ett ideellt uppdrag för STF där jag är Dugnadsledare för grupper. Vi renoverar stugor längs Kungsleden och på andra platser i norra Sverige. Det är fantastiskt roliga projekt där jag får möjlighet att lära känna många nya bekantskaper och jag får uppleva vår storslagna natur. Klicka här för att läsa mer om Dugnad inom STF!

När jag inte håller till i norra Sverige så spelar jag gärna golf. Det är en rolig sport där alla har möjlighet att spela på lika villkor och om man vill, tävla på lika villkor mot varandra.

Ett annat av mina intressen är fotografering. Mitt favoritställe för fotografi är Fotografiska i Stockholm. Där har jag även gått en del kurser som har utvecklat mitt intresse ännu mer. Titta gärna in på min fotosida.

Den 18 Juli 2020 kom strävhåriga kanintaxen Emma in i mitt liv. Emma är idag bara 10 veckor gammal och en underbar liten vovve. Emma kräver sin tid och snart drar olika kurser med henne igång. Valpkurs, lydnad, nosework….det ser vi mycket fram emot. Alla kurser vi kommer att gå på arrangeras av Din Hundskola här på Bokenäset.

Mia Om oss
kanintaxen emma

Emma Johannesson

Emma är en liten strävhårig kanintax. Hon föddes 21 Maj 2020 och kom till oss på Bokenäset i Juli samma år.