Vad vi gör

Vilka är vi

Vi heter Mia och Ola Johannesson. Vi bor på Bokenäset som ligger mitt i det vackra Bohuslän.

Vad vi gör

Ola lämnade för ett par år sedan en karriär inom finanssektorn och arbetar idag med ett antal styrelseuppdrag, samt som konsult inom ideell sektor.

Mia arbetar som lärare i matematik på Gullmarsgymnasiet i Lysekil. Mia har även ett ideellt engagemang inom STF som bl.a Dugnadsledare för att renovera stugor längs Kungsleden.

Ola Johannesson

Jag har en bakgrund från bankvärlden där jag arbetade i olika chefs- och specialisttjänster inom kapitalförvaltning och Private Banking i 35 år.

Jag är jurist i botten och även om min gärning handlat mycket om management och utvecklingsfrågor har framförallt juridik kring stiftelser och ideell verksamhet alltid legat mig varmt om hjärtat. Detta har jag fått utlopp för inte bara i mitt arbete utan också privat.

Jag har mångårig erfarenhet av styrelsearbete och inledde mitt första uppdrag under senare delen av 80-talet. Då det gäller ändamål sträcker sig mina erfarenheter från synskadade, barn- och ungdom till forskningsändamål.

Mina styrelseuppdrag idag är i 6 olika ideella stiftelser, samt i 2 gemensamma pensionsstiftelser. Jag bistår gärna också med konsulttjänster med t.ex. styrelsefrågor, analys av ändamålsföreskrifter och urkunder, skattefrågor, ändringar av urkunder och stadgar, stiftelsebildningar m m.

Min huvudinriktning är juridiken, men har också arbetat med kapitalförvaltning. Det faller sig därför naturligt att det är främst inom dessa områden jag kan erbjuda mina tjänster. Jag tar dock inga renodlade förvaltningsuppdrag men fungerar gärna som rådgivare kring hur man lämpligen hanterar sin förvaltning.
Förutom ren juridik är jag också intresserad av skattefrågor som kan vara aktuella inom området. Jag kan också fungera som en ren samtalspartner och ”bollplank” för att stödja er verksamhet både på individuell nivå eller för en organisation.

 

Mia Johannesson

Till vardags arbetar jag som gymnasielärare i matematik. Min arbetsplats är Gullmarsgymnasiet i Lysekil.

Lysekil ligger mycket vackert på en ”kil” i Gullmarn och den närheten till naturen är så värdefull för mig.

På min fritid har mitt intresse för naturen har fört mig ut på vandringar både i Bohuslän och i norra Sverige där vi har en storslagen natur. Då jag är ute i skog och mark är funktionell och varm klädsel viktig och i min webbshop finns produkter av finaste alpackaullen att köpa.

Jag kan varmt rekommendera raggsockorna som är både varma och mycket mjuka! Alpackaullen kommer från Österlenalpacka och strumporna stickas för hand i Tomelilla på Österlen. Mitt lager av strumpor är litet och ibland måste de måttbeställas. Då kan det ta drygt en vecka att få hem dem.

Ett annat av mina intressen är fotografering. Titta gärna in på min fotosida där länken ligger på hemsidans förstasida.